Баку: Оружане снаге Јерменије гранатирају град Тертер у Карабаху; Јереван демантује

© UMIT BEKTASОружане снаге Азербејџана гранатирају град Тертер у Нагорно-Карабаху
Оружане снаге Азербејџана гранатирају град Тертер у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Азербејџана саопштило је да Оружане снаге Јерменије гранатирају град Тертер на линији додира у Карабаху.
„Оружане снаге Јерменије, грубо кршећи хуманитарни прекид ватре, 10. октобра са почетком у 22.30 (20.30 по средњоевропском времену) пуцају из артиљеријског оруђа на град Тертер“, наводи се у саопштењу прес-службе Министарства.

Међутим, портпаролка јерменског Министарства одбране Шушан Степањан демантовала је тврдње Бакуа о гранатирању Тертера, рекавши да Азербејџан овим дезинформацијама припрема терен за напад на Степанакерт.

„Ово је још једна лаж. Азербејџанска страна на тај начин припрема пропагандни терен за нови напад на Степанакерт“, изјавила је Степањанова за Спутњик.

Баку и Јереван су се на преговорима у Москви у ноћи између петка и суботе договорили о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху од поднева 10. октобра. Министри спољних послова Јерменије и Азербејџана стигли су у петак у Москву на позив председника Русије Владимира Путина. Преговори су трајали више од 10 сати.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала