Летелице у облику дијаманата остају тајна: Продужена забрана објављивања слика НЛО за још пола века

Пратите нас
Британска војска продужила је забрану објављивања фотографија непознатог летећег објекта снимљеног у шкотском селу 1990. године за још 50 година, односно пола века. Забрана је требало, по закону, да истекне 1. јануара 2021, али је продужена без објашњења.

Фотографије, снимљене код села Калвин у Шкотској, део су тајног досијеа коме је заштићеност требало да истекне по законском правилу „30 година заштите“, али је Министарство одбране продужило без икаквог образложења, пишу британски медији.

Како наводе, фотографије у боји снимили су шетачи у шкотским брдима и на њима се виде метализиране летелице у облику дијаманта. Очевици који су снимили фотографије наводе да су летелице снимљене пре него што су вертикално узлетеле и нестале, а за њима су пролетели и војни авиони.

Према речима Ника Поупа, инстраживача НЛО, инцидент код Калвина никада није објашњен.

„Тај догађај је један од најинтригантнијих из тог периода када су у питању НЛО. Ако Министарство одбране успе у свом науму, досије у вези са тим догађајем постаће доступан тек 2072. године, 82 године пошто се десио. Шта желе да сакрију“, каже Поуп.

Против ове одлуке поднета је жалба, а Национални архив и Министарство одбране Велике Британије одбили су да коментаришу.

Прочитајтејош:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала