Маестро! Како је изгледао Лавров након 11-часовних преговора о Карабаху /фото/

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Састанак министара спољних послова Русије, Јерменије и Азербејџана о Нагорно-Карабаху трајао је скоро 11 часова, до после поноћи. Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова објавила је на Фејсбуку фотографију свог шефа Сергеја Лаврова након преговора.
„Виђала сам Сергеја Лаврова у различитим издањима. Мислила сам да га познајем. Испоставило се да сам га тек данас упознала. Током 11 часова преговарачког маратона. Маестро“, написала је Захарова у опису фотографије.

Осмех на лицу легендарног руског министра, показује задовољство резултатима напорне вечери.

Састанак министара је почео у 16.30 часова по московском времену. Шеф руске дипломатије је након завршених преговора прочитао новинарима заједничко саопштење Бакуа, Јеревана и Москве.

Састанак је одржан у „затвореном формату“. Баку и Јереван су се сложили о прекиду ватре у Карабаху од поднева 10. октобра. Конкретни параметри режима прекида ватре у Карабаху биће посебно договорени. Стране су потврдиле непроменљивост формата преговарачког процеса. Баку и Јереван такође су се договорили да започну размену заробљеника и тела убијених.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала