Најављена резолуција којом се забрањују преговори о Заједници српских општина

© AP Photo / Visar KryeziuСкупштина Косова
Скупштина Косова - Sputnik Србија
Пратите нас
Парламентарна група Покрета Самоопредељење поднела је три захтева за интерпелацију који се односе на косовског премијера Авдулаха Хотија.

Самоопредељење њајављује и да ће предложити Скупштини усвајање резолуције која би, између осталог, забранила било ком јавном и државном званичнику да поново преговара о Заједници српских општина.

Самоопредељење је саопштило да је први захтев везан за језеро Газиводе према споразуму потписаном у Вашингтону, други за расветљавање судбине несталих и трећи у вези са Заједницом српских општина, наводи Коха, преноси Косово онлајн.

Први захтев за интерпелацију се, како кажу, односи на Хотијеву посвећеност у Вашингтону да језеро Газиводе дели са Србијом.

“Ово је без преседана и опасно, јер промовише интерес Србије да подрива суверенитет наше републике, омогућавајући јој приступ нашим економским и стратешким ресурсима. Ни Хоти ни његова делегација немају легитимитет за то”, наводе у Покрету Самоопредељење.

Други је повезан са његовом другом опредељеношћу у Вашингтону која условљава разјашњење судбине несталих из последњег рата са решавањем питања расељених.

“Ово није само штетно већ и нехумано”, сматрају у Самоопредељењу.

Трећа интерпелација односи се на изјаве Хотија након састанка са председником Европског парламента и Спољнополитичког одбора, где је рекао да ће у потпуности поштовати споразум о Заједници српских општина.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала