Рохани позвао Путина, подржао мир у Нагорно-Карабаху и заинтересовао се за руску вакцину

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседници Русије и Ирана, Владимир Путин и Хасан Рохани, на састанку у Актау
Председници Русије и Ирана, Владимир Путин и Хасан Рохани, на састанку у Актау - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Ирана Хаса Рохани позвао је телефоном руског председника Владимира Путина, разговарали су о ситуацији у Нагорно-Карабаху и сарадњи везаној за руску вакцину против вируса корона, саопштила је прес-служба Кремља.

Истиче се да су председници „подробно разменили мишљења о ситуацији у зони сукоба у Нагорно-Карабаху“.

„Председник Ирана је подржао споразуме који су постигнути након трилатералних консултација министара спољних послова Јерменије, Азербејџана и Русије, а који се односе на прекид ватре у хуманитарне сврхе, као и на покретање суштинских преговора како би се што пре постигло решавање ситуације мирним путем“, наводи се у саопштењу Кремља.

Путин и Рохани су разговарали и о борби против вируса корона.

„Разговарано је о актуелним питањима билатералне сарадње у трговинско-економској сфери. Пажња је посвећена и проблемима везаним за борбу против ширења вируса корона, посебно перспективама за сарадњу везану за руску вакцину 'Спутњик V'“, наводи се у саопштењу.

Подсетимо, у Нагорно-Карабаху у 12.00 по локалном времену (10.00 по средњоевропском) ступио је на снагу режим прекида ватре у складу са договором, постигнутим на јучерашњем састанку у Москви. Међутим, ускоро након тога Јерменија и Азербејџан међусобно су се оптужили за кршење примирја.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала