Турска: Азербејџан дао Јерменији последњу шансу да се повуче са његове територије

© Sputnik / Маријана КолаковићЗастава Турске
Застава Турске  - Sputnik Србија
Пратите нас
Прекид ватре у Карабаху неће заменити коначно решење проблема, саопштило је Министарство иностраних послова Турске, коментаришући договор Јерменије и Азербејџана о прекиду ватре који је ступио на снагу у 12.00 по локалним времену.
„Азербејџан је дао Јерменији последњу шансу да се повуче са његове територије. Примирје је објављено ради размене заробљеника и тела погинулих, важан је први корак, али он неће заменити коначно решење (проблема)“, наводи се у саопштењу.

Турско министарство је додало да ће „Анкара наставити да подржава Азербејџан како за преговарачким столом, тако и на бојном пољу“, додаје се у саопштењу.

Шефови дипломатија Азербејџана и Јерменије, Зограб Мнацаканјан, Џејхун Бајрамов усвојили су заједничку изјаву у којој су се сложили о прекиду ватре у Карабаху од поднева 10. октобра. Баку и Јереван такође су се договорили да започну размену заробљеника и тела убијених након ступања на снагу прекида ватре у Карабаху, уз посредништво и у складу са критеријумима Међународног комитета Црвеног крста.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала