Јереван: Потпуног примирја нема, Турска и даље подржава Баку

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаЈереван: Потпуног примирја нема, Турска и даље подржава Баку
Јереван: Потпуног примирја нема, Турска и даље подржава Баку - Sputnik Србија
Пратите нас
Турска од самог почетка сукоба у Нагорно-Карабаху подржава Азербејџан, а сада подржава и покушаје Бакуа да осујети договор о примирју, написала је на својој Фејсбук страници портпаролка јерменског Министарства спољних послова Ана Нагдаљан.

Она је тим речима реаговала на раније данас објављено саопштење турског Министарства спољних послова у којем је званична Анкара осудила то што су јерменске снаге отварале ватру на азербејџански град Ганџа, изван зоне конфликта, што је иначе у Јеревану демантовано.

Азербејџанско Министарство одбране саопштило је раније данас да је град Ганџа био је мета ракетног напада са територије Јерменије, и да је погинуло девет цивила а 35 рањено.

Азербејџански министар спољних послова Џејхун Бајрамов је обавестио руског коопредседника Минске групе Игора Попова о томе да су и поред договора о прекиду ватре из хуманитарних разлога јерменске снаге наставиле да намерно циљају цивилне објекте и грађане у Азербејџану.

Представник јерменског Министарства одбране Арцрун Ованисјан је рекао да на неким деловима фронта јесте релативно мирно али да противничка страна не поштује примирје у потпуности.

Он је навео да су азербејџанске снаге предузеле нападе у северном и јужном правцу линије раздвајања, уз употребу ракета и оклопних возила.

На обе локације је њихов напад одбијен, рекао је он.

Уништена су два азербејџанска оклопна возила а током дана оборен је и један дрон.

Ованисјан је нагласио да турска војска и даље руководи акцијама азербејџанских ваздушних снага.

„Конкретно, уз подршку турских ловаца Ф-16 беспилотне летелице турске и израелске производње су изводиле нападе на инфраструктурне објекте и наше оружане снаге“, рекао је Ованисјан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала