Сукоби демонстраната и полиције у Белорусији, приведено преко 100 људи /видео/

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаПротести у Минску, приведено 30 грађана
Протести у Минску, приведено 30 грађана - Sputnik Србија
Пратите нас
Учесници неодобреног протеста опозиције у Минску сукобили су се са полицијом. Центар за људска права „Пролеће“ пренео је да је број приведених учесника акције опозиционог протеста у Минску и другим градовима Белорусије премашио 100 људи.

Припадници снага безбедности су почели са хапшењима учесника акције, а демонстранти су пружили отпор. На полицију су бачене флаше. Она је употребила сузавац, а присталице опозиције су на то одговориле бацањем саксија и намештаја.

Званична представница градске управе МУП-а Наталија Ганусевич потврдила је да су водени топови употребљени како би демонстранти били растерани у центру Минска.

Поред водених топова, коришћене су и шок бомбе, а људи су почели да беже.

Како је навео центар, више од трећине приведених (37 особа) су новинари и фоторепортери који су извештавали о протестима опозиције.

Задржавања се настављају на оштар начин, уз употребу пендрека и штитова. Према подацима очевидаца, током сукоба са припадницима полиције неколико особа је повређено, некима од њих се пружа прва помоћ.

Протести у Белорусији трају од председничких избора 9. августа. Опозиција је незадовољна резултатима и победом Александра Лукашенка. Масовност демонстрација из недеље у недељу је све мања.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала