Москва протерује двојицу бугарских дипломата

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство спољних послова Русије саопштило је да проглашава двоје бугарских дипломата за персоне нон грата као одговор на протеривање двојице руских трговинских званичника из Бугарске.
„Бугарски амбасадор Атанас Кристин позван је 12. октобра у Министарство спољних послова Русије, где му је уручена нота Министарства којом се двоје запослених у бугарској амбасади у Москви проглашавају за персоне нон грата“, саопштило је Министарство.

„Овај корак представља реципрочну меру на ничим мотивисану одлуку бугарских власти да у септембру ове године протерају из земље двојицу заменика трговинског представника Русије у Софији“, наглашава се у саопштењу.

Раније је Министарство спољних послова Бугарске саопштило да протерује двојицу руских дипломата из земље због сумње за шпијунажу. Са своје стране, амбасада Русије у Софији известила је да је Бугарска протерала из земље два представника трговинске мисије, при чему није представила доказе који би потврдили спровођење активности неспојивих са њиховим статусом.  

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изразила је жаљење због протеривања дипломата, назвавши оптужбе измишљеним и најавила реципрочне мере Москве.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала