Песков: Ценимо рад министара Јерменије и Азербејџана и пратимо ситуацију у Карабаху

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаПоглед на Кремљ у Москви
Поглед на Кремљ у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва високо цени саму чињеницу доласка министара спољних послова Јерменије и Азербејџана у Русију и посао који су урадили, укључујући одлуку о хуманитарној паузи у Нагорно-Карабаху, изјавио је портпаро руског председника Дмитриј Песков.

„Високо ценимо саму чињеницу доласка двојице министара који су одговорили на иницијативу председника Путина и дошли у Москву. Такође високо ценимо рад председника Путина, Алијева и премијера Пашињана“, одговорио је Песков на питање како Кремљ оцењује резултате преговора о Карбаху.

Он је нагласио да су резултат овог рада вишесатни преговори министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова и његових колега из Јерменије и Азербејџана.

„Такође ценимо разумевање које је договорено и одлуке о хуманитарној паузи које су постигнуте на основу тих контаката. Сада врло пажљиво пратимо ситуацију, видимо извештаје са обе стране о кршењима, али сматрамо да је реализација постигнутих споразума изузетно важна како би се у перспективи дошло у потпуности до престанка борби и преласка на политичко-дипломатска средства у решавању овог сукоба“, истакао је Песков.

У петак 9. октобра у Москви су одржани преговори министара спољних послова Јерменије и Азербејџана. Преговори су трајали више од десет сати и завршени су усвајањем споразума. Између осталог, стране су објавиле прекид ватре од поднева 10. октобра у хуманитарне сврхе ради размене ратних заробљеника и других притворених особа и тела мртвих.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала