У Бишкеку поново уведено ванредно стање

© Sputnik / Акылбек Батырбеков / Уђи у базу фотографијаПристалице бившег председника Киргизије Атамбајева током протеста у Бишкеку
Присталице бившег председника Киргизије Атамбајева током протеста у Бишкеку - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Киргизије поново је увео ванредно стање у Бишкеку, јер парламент није разматрао прошлу уредбу, саопштила је његова прес-служба.
„ Председник Киргизије Соронбај Женбеков потписао је указ према којем се на територији Бишкека поново уводи ванредно стање“, саопштила је прес-служба.

Како се наводи, одлука је донета због чињенице да парламент земље није у року од три дана размотрио питање претходно уведеног ванредног стања у главном граду земље.

У новом указу наводи се да се ванредно стање уводи до 19. октобра. Међутим, ако парламент не усвоји ни овај указ, ванредно стање аутоматски ће бити укинуто 15. октобра.

У престоницу Киргизије 10. октобра је уведен полицијски час, док је у петак уведено ванредно стање. Војска је ушла у град, ограничен је улазак и излазак грађана, забрањена продаја алкохола после 18 сати, као и свих масовних догађаја укључујући митинге.

Политичка криза у земљи траје од 5. октобра, када су у Бишкеку започели скупови опозиционих партија, које се нису слагале са резултатима парламентарних избора 4. октобра.

У међувремену, избори су поништени а Централна изборна комисија је саопштила да ће нови бити расписани у року од две недеље.

Парламент Киргизије је изабрао у суботу Садира Жапарова за новог премијера Киргизије, што може смирити политичке страсти у земљи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала