Вакцина „Спутњик V“ могла би од почетка новембра да буде опште доступна

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаВакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве
Вакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве - Sputnik Србија
Пратите нас
Широка примена руске вакцине против вируса корона „Спутњик V“ могла би да почне крајем октобра, почетком новембра, изјавио је директор Руског фонда за директне инвестиције (РФПИ) Кирил Дмитријев.

Руско Министарство здравља је у августу регистровало прву у свету вакцину против вируса корона, вакцину коју је произвео Научно-истраживачки центар епидемиологије и микробиологије „Гамалеја“ заједно са РФПИ.

„Сматрамо да би широка примена вакцине могла да почне крајем октобра, почетком новембра. Надамо се и да ће на Блиском истоку већ у новембру одобрити руску вакцину“, рекао је Дмитријев за ТВ „Русија 24“.

Дмитријев је открио и да је за руску вакцину заинтересовано више од 50 земаља.

„Више од 50 земаља је већ показала интересовање. Имамо велики број захтева из водећих земаља, а за многе земље је веома важно спровођење клиничких испитивања, укључујући и њихове грађане“, рекао је Дмитријев.

Претходно је саопштено да је Министарство здравља Уједињених Арапских Емирата одобрило трећу фазу клинчких испитивања руске вакцине у тој земљи.

Дмитријев је додао и да се испитивања вакцине одвијају успешно и да је до сада вакцинисано 12.000 Руса.

„Већ је 12.000 људи вакцинисано у Русији  (у оквиру прве етапе). Резултати су веома добри, појављује се добар ниво антитела које ствара наша вакцина“, наводи Дмитријев.

Директор Центра „Гамалеја“ Александар Гинцбург је раније данас рекао да међу 2.000 добровољаца који су добили обе дозе вакцине нема инфицираних вирусом корона.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала