Вест коју многи ишчекују: Сутра топли станови у Београду

CC BY 2.0 / Flickr/m-louis .® / Радијатор
Радијатор - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Сви топлотни извори ЈКП „Београдске електране“ данас су прешли у режим производње и испоруке топлотне енергије потрошачима због прогнозиране спољашње температуре ваздуха, чија ће средња дневна вредност бити испод 12 степени.

Систем је стартовао у шест сати, а пошто је потребно да се систем подигне прве ефекте данашњег рада погона „Београдских електрана“ грађани могу очекивати у поподневним и вечерњим сатима.

Како је речено, данас су почеле топле пробе грејања, а обзиром на то да ће температура бити нижа наредних дана, грејање ће од сутра бити у пуном капацитету.

Тим поводом то предузеће су данас обишли министар рударства и енергетике Александар Антић и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је рекао да Град Београд греје 22.500.000 квадрата од чега је 17.850.000 квадрата у становима, а остатак у пословном простору, преноси Танјуг.

„Ове године имамо око 500.000 квадрата више које грејемо“, рекао је Весић и додао да је веома важно да грађани сарађују првих седам дана јер се тада види највише проблема који се могу појавити, без обзира на то су извршени ремонти и што има довољно енергената.

Како је појаснио, уколико се деси да читава зграда случајно због неких проблема није добила грејање, то се може пријавити на телефон 011/ 2093011, а цурење воде из инсталација и сличне проблеме на телефон 011/2093100.

„Да не би долазило до загушења телефонских линија, уколико постоје проблеми у читавој згради, моја молба је да се јављају управници зграда, да они комуницирају са ''Београдским електранама'', да се јаве за више људи јер ће то омогућити да брже решавамо проблеме који могу да се појаве, како би сви грађани имали грејање“, навео је заменик градоначелника.

Систем даљинског грејања Београда чини 36 топлотних извора, више од 9.000 топлотних предајних станица и у њима више од 40.000 пумпи и друге опреме, као и више од 1.600 километара топловодних цеви.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала