Ја сам муж Џоа Бајдена и кандидујем се за Сенат /видео/

© AP Photo / Nati HarnikПредседнички кандидат Демократске партије САД Џо Бајден на предизборном митингу
Председнички кандидат Демократске партије САД Џо Бајден на предизборном митингу - Sputnik Србија
Пратите нас
Демократски кандидат на председничким изборима у САД Џо Бајден упорно покушава и, чини се успева, да оправда надимак коју му је наметнуо актуелни амерички председник Доналд Трамп. „Успавани Џо“, како га је Трамп назвао, из дана у дан забавља, али и забрињава јавност изјавама које се неретко граниче са здравим разумом.

Последњи у низу гафова натерао је кориснике друштвених мрежа да поставе питање да ли је реч о деменцији, употреби лекова или неком оштећењу мозга кандидата из редова Демократа.

Наиме, Бајден, један од двојице председничких кандидата, је изјавио да се „као поносни демократа кандидује за Сенат“.

Осим што није добро упознат са функцијом за коју се кандидује, Бајден је у ранијем излагању, чини се, заборавио и коју улогу има у приватном животу. Он је на видео-конференцији Националне просветне асоцијације, представљајући се, рекао: „Добро вече свима, ја сам муж Џоа Бајдена, Џо Бајден“.

Бајден је и у мају имао испад током говора, када је рекао да „више цени истину од чињеница“, иако те две речи имају готово исто значење.

Да му лапсуси иду од руке показао је још у марту током кампање за председничку кандидатуру. Тада је покушао да цитира Декларацију о независности, али није могао у потпуности да се сети како гласи цео цитат.

Осим са речима, вишедеценијски амерички сенатор, професор права на неколико америчких универзитета и потпредседник САД у време Барака Обаме, не барата добро ни са бројевима.

У јуну је одјекнула и његова катастрофална грешка када је изјавио да је од последица вируса корона у САД преминуло 120 милиона Американаца, уместо 120.000, колико их је тад било.

Сличну грешку поновио је и крајем септембра. Тада је рекао да ако Трамп настави по свом, од последица вируса корона умреће 200 милиона људи. У том тренутку број умрлих у Америци био је близу 200.000.

Све Бајденова изречене грешке увек се нађу на радару републиканског кандидата Доналда Трампа који је због учесталих лапсуса у једном тренутку затражио да „Успавани Џо“ уради тест менталних способности.

Прочитајте још:

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала