„Ми нећемо променити свет“! Овако звуче нове рокенрол наде Србије (фото, видео)

© Фото : ДрамЧланови састава Драм испред солитера у којем је живео М. Младеновић у 23. блоку
Чланови састава Драм испред солитера у којем је живео М. Младеновић у 23. блоку - Sputnik Србија
Пратите нас
Млада београдска група „Драм“ која је недавно освојила награду „Милан Младеновић“ за песму „Дај ми све“, залаже се за стварање звука који ће одјекнути даље од круга двојке.

Они певају о љубави, младости, чежњи... Они су чланови састава „Драм“ - Стефан Аћимовић, Марко Аризановић, Бранко Бане Димитријевић и Павле Савић, млади музичари чији је циљ јасан - да праве поп музику, мејнстрим звук какав се слуша у свету.

Милан Младеновић оставио је неизбрисив траг

Ова музичка четворка недавно је овенчана и признањем „Милан Младеновић“ коју додељује Задужбина Милана Младеновића за песму „Дај ми све“, наградом која им је, како кажу, дала ветар у леђа. И не само то. Подсетила их је на време када се музика делила на добру и лошу, не на алтернативну и популарну.

„За мене је музика ЕКВ повратак у тинејџерско доба. Памтим да сам озбиљно почео да слушам музику када сам у својој соби преслушавао песме ’Аут‘ и ’Синхро‘“, каже за Спутњик Стефан Аћимовић, гитариста и певач групе „Драм“.

© Sputnik / В.Л.Стефан Аћимовић и Марко Аризановић, чланови групе Драм
„Ми нећемо променити свет“! Овако звуче нове рокенрол наде Србије (фото, видео) - Sputnik Србија
Стефан Аћимовић и Марко Аризановић, чланови групе Драм

За њих је ЕКВ, као носилац београдске нове сцене, један од најзначајнијих бендова са којим су одрасли.

„Заоставштина Милана Младеновића оставила је неизбрисив траг на нас и нашу културу“, сматра Марко Аризановић, клавијатуриста и пратећи вокал у бенду „Драм“. „А да ли је његов рад био довољно признат за време живота, нисам сигуран“, додаје он.

Нећемо променити свет

Супротно од Младеновића који је у нумери „Синхро“ најавио да ће до краја песме променити свет, чланови бенда „Драм“ поручују: „Ми нећемо променити свет.“

„Величини попут Милана Младеновића је било лако да обећа да ће променити свет. Нама баш и не“, признаје клавијатуриста бенда и додаје:

„Хајде да прво променимо себе. Да изађемо из алтернативног круга, да пробамо да урадимо нешто ново. Можда и успемо са следећим албумом.“

Мејнстрим није ништа лоше

„Када су ЕКВ стварали, постојала је велика сцена где су сви жанрови били подједнако заступљени и где је постојало велико тржиште. Данас, међутим, колико год били у добрим односима са Хрватском, Словенијом, Босном и Херцеговином, ово што ми радимо, остаје у оквирима Београда и оцењује се као алтернативна музика“, сматра Марко Аризановић.

Поп, мејнстрим, музика која се код нас не свира довољно, задобила је временом и другачије значење. Према речима Марка Аризановића, мејнстрим није ништа лоше, а направити мејнстрим песму уопште није лак задатак.

„Поента је направити музику за нормалне људе, за људе који само желе да слушају поп музику, да се забаве, да воле, да желе обичне ствари“, поручује Аризановић и додаје да је алтернативна музика одлична, али да има своје границе.

„Желимо да искорачимо из круга двојке, из жанровских одредница, публике која је слично обучена.“
И даље се тражимо и успут сазревамо

Жири у саставу Дарко Рундек, Срђан Гојковић Гиле и Мирела Приселац Реми оценио је песму групе „Драм“ као спој мелодија прошлости и звука 21. века, а публика која посећује њихове концерте као енергију која је нашој музичкој сцени била потребна.

„Људи који долазе на наше свирке воле музику коју и ми слушамо. То је та синергија са слушаоцима – људи желе мејнстрим зато што баш то нашој сцени фали“, сматра Аћимовић и додајте да је цео тај талас попа покренула група Буч Кесиди.

Бенд „Драм“ припрема се да уђе у студио, а нову песму и спот најавили су већ за новембар. За своју нову музику кажу да ће бити другачија.

„Ми се и даље тражимо. И у том трагању заједно са нашом музиком – сазревамо“, признаје Аризановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала