Загреб дан после оружаног напада: Марков трг блокиран, ухапшен отац нападача

Пратите нас
Дан након пуцњаве у којој је тешко повређен један полицајац, а нападач извршио самоубиство, загребачки Марков трг, где се налазе влада, сабор и Уставни суд, јутрос је блокиран. Како јављају хрватски медији полиција је ухапсила оца нападача.

На Тргу је полиција са службеним псима, контролишу се сва возила која се крећу ка том простору.

Постављене блокаде онемогућавају приступ грађанима и туристима на Трг, а приступ је дозвољен само онима који раде у влади или парламенту, пише загребачки портал „Индекс“.

Генерални директор полиције Никола Милина рекао је јутрос гостујући на хрватском радију да су у кући нападача Данијела Безука, код Кутине, нашли већу количину оружја и муниције, преноси Танјуг.

На питање ради ли се о легалном оружју, Милина је одговорио како се ради о оружју које не може бити у легалном поседу.

Додао је и да су код нападача пронађена два оружја, дуго којим је пуцао на полицајца и по згради владе те кратко оружје којим је починио самоубиство.

Ухапшен отац нападача

Портал „Индекс“ преноси да је полиција ухапсила оца нападача и да су у кући пронађене две пушке, пригушивач и меткови.

Мотиви јучерашње пуцњаве се утврђују, а у медијима се нагађа да ли је мета можда био полицајац у којег је Безук пуцао или сама зграда владе.

За сада је извесно да је нападач волео оружје, да је слушао песме Марка Перковића Томпсона, Мирослава Шкорел и Мате Мирка Ковача.

А у међувремену са његовог фејсбук профила нестао је пост који је указивао на то да гаји мржњу према Србима и да би их радо „скидао снајпером“, као и фотографије са обележјима ХОС-а настале пре Томпсоновог концерта у Глини.

Полицајац који је рањен у нападу 31-годишњи Оскар Фиури и даље је у болници, а његово стање је стабилно.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала