Дигитално представљање Србије на Сајму књига у Франкфурту

© Sputnik / Евгений Самарин / Уђи у базу фотографијаПолице са књигама у библиотеци
Полице са књигама у библиотеци - Sputnik Србија
Пратите нас
Српска књижевност ће на Међународном сајму књига у Франкфурту, који почиње данас, због пандемије вируса ковид 19 бити представљена у прилагођеном, дигиталном формату, саопштили су из Министарства културе и информисања.

Посредством разних линкова сајамска публика моћи ће да се упозна с некима од најзначајнијих српских писаца, као и с делом најновије издавачке продукције из Србије.

Након сајмова књига у Пекингу и Москви и на дигиталној платформи Сајма књига у Франкфурту, који ће трајати до 18. октобра, постављене су такозване „огласне табле“, на којима су изложене промотивне фотографије књига с кратким белешкама о њима, видео-презентације дела и аутора и разговори са савременим писцима.

Ту су и информације о књигама награђеним Андрићевом и Ниновом наградом у последњих 10 година, као и посебан сегмент посвећен Драгославу Михаиловићу, који ове године пуни 90 година и чије су приповетке у преводу на немачки језик прошле године привукле посебну пажњу.

Књижара - Sputnik Србија
Јесењи фестивал књиге није алтернатива за Сајам књига у Београду /видео/

У виртуелном представљању заинтересованим страним посетиоцима и издавачима указано је на класике српске књижевности, на неке од најзначајнијих аутора у другој половини 20. века и посебно на савремене писце који су већ изазвали интересовање страних издавача, као и оне чија би дела могла да буду занимљива уредницима и преводиоцима.

Уз презентацију српске књиге постављен је и дигитални каталог, а за све заинтересоване стране издаваче, уреднике и преводиоце, као и друге посетиоце Сајма обезбеђена је интернет и телефонска комуникација с библиотекарима Универзитетске библиотеке у Београду.

Дигитално представљање српског издаваштва организовала је Универзитетска библиотека у Београду, која је на овогодишњем конкурсу Министарства културе и информисања подржана као носилац пројекта представљања наших књига на иностраним сајмовима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала