Ердоган: Турска не шаље сиријске борце у Нагорно-Карабах

© REUTERS / MURAT CETINMUHURDAR/PPOПредседник Турске Реџеп Тајип Ердоган
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Пратите нас
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поново је оповргао информације да званична Анкара пребацује борце из Сирије како би учествовали у сукобу у Нагорно-Карабаху.

Амерички „Волстрит џорнал“ објавио је да да се на стотине сирисјких бораца повезаних с Турском придружило борбеним дејствима у Нагорно-Карабаху а са се стотине још припремају за то.

„Причају да смо ми пребацили борце из Сирије у Карабах. Такав проблем не постоји. Они имају посла на сопственој територији и тамо неће ићи“, рекао је Ердоган пред посланицима турског парламента.

И француски председник Емануел Макрон је раније изјавио да званични Париз располаже информацијама о томе да се борци из Сирије пребацују у Карабах како би учествовали у борбама.

Ситуација у Нагорно-Карабаху

Ситуација у Нагорно-Карабаху ескалирала је крајем септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је проглашено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Лидери Русије, Сједињених Америчких Држава и Француске позвали су Јереван и Азербејџан да хитно прекину сукобе и започну преговоре без предуслова. После састанка шефова дипломатија Јерменије и Азербејџана, уз посредовање руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, постигнут је договр о прекиду ватре из хуманитарних разлога. Прекид ватре је на снази пет дана али се не поштује у потпуности.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала