„Њујорк тајмс“ открива који руски званичници су на мети санкција ЕУ због Наваљног

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПоглед на Камени мост и Кремљ у Москви
Поглед на Камени мост и Кремљ у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Антируске санкције, које су земље ЕУ усагласиле због инцидента са Алексејом Наваљним, могле би бити уведене против шесторице Руса, међу којима је директор Федералне службе безбедности Русије Александар Бортњиков, пише „Њујорк тајмс“, позивајући се на анонимне високе званичнике у ЕУ.
Лист пише да санкције могу бити уведене и против првог заменика шефа администрације руског председника Сергеја Киријенка, начелника управе председника Русије за унутрашњу политику Андреја Јарина, сталног представника руског председника у Сибиру Сергеја Мењајла, као и против заменика министра одбране Русије Алексеја Криворучка и Павла Попова.  

Према речима извора на које се лист позива, особе које се налазе на санкционом списку „могли су да знају за тровање или су били умешани у његово планирање“. Због тога им прети замрзавање актива и забрана путовања у ЕУ.

Санкције ће се одразити на руски Државни научно-истраживачки институт за органску хемију и технологију.

Како „Њујорк тајмс“ пише, Немачка и Француска су саставиле санкциони списак и представиле га ове седмице другим земљама ЕУ заједно са „извештајем од 500 страница, који доказује умешаност“ наведених лица.  

Према наводима листа, дипломате ЕУ су усагласиле списак 14. октобра, а званично би требало да га усвоје у четвртак ујутру, 15. октобра.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала