Време је да ЕУ стави признање на сто: Тачи поручио Европи шта Приштина жели

© AP Photo / Visar KryeziuХашим Тачи
Хашим Тачи - Sputnik Србија
Пратите нас
Дошло је време да ЕУ стави на сто могућност разговора о међусобном признању јер би то требало да буде први циљ споразума, рекао је председник привремених институција у Приштини Хашим Тачи.

Тачи је изјавио данас како је са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком разговарао о дијалогу, коначном споразуму, чланству у УН, као и међусобном признању, за које је рекао да је први циљ споразума.

„Верујем да је дошло време да ЕУ стави на сто могућност разговора о међусобном признању, јер би то требало да буде први циљ споразума. Желим да верујем да једино узајамно признање може бити гаранција стабилности у региону и пријатељство наше две земље и гаранција мира“, рекао је Тачи на конференцији за новинаре, објавила је Коха, преноси Танјуг.

Како каже, он је на састанку позвао ЕУ да убрза визну либерализацију Косова, наводећи да је једина будућност Приштине у НАТО и ЕУ.

Мирослав Лајчак није присуствовао конференцији за новинаре, као ни у уторак увече након разговора са Авдулахом Хотијем.

Лајчак је данас на Твитеру написао да се са председником привремених институција Хашимом Тачијем сложио да је Приштини потребан дијалог и свеобухватан споразум.

​Лајчак данас завршава посету Приштини где се састао са представницима привремених институција и опозиционим политичарима, међународним организацијама и представницима мањина.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала