Како су становници Централноафричке Републике дочекали руска оклопна возила

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаОклопна возила БРДМ-2
Оклопна возила БРДМ-2 - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је испоручила десет оклопних извиђачких и патролних возила БРДМ-2 Централноафричкој Републици, док ће још десет бити испоручено 21. октобра, рекао је за Спутњик руски амбасадор у Централноафричкој Републици Владимир Титоренко.

„Данас је на аеродром Банги слетео авион руских Ваздухопловних снага „Руслан“ и испоручио десет оклопних возила БРДМ-2“, рекао је амбасадор.

На церемонији пријема присуствовали су председник, министар одбране, министар унутрашњих послова, начелник Генералштаба и команданти оружаних снага, док је са руске стране био присутан руски амбасадор.

„Амбасадор и министар одбране су током говора потврдили жељу за даљим стратешким партнерством у свим областима, укључујући и даљи развој војне сарадње. Стратешки циљ Русије у Централноафричкој Републици је успостављање пуне контроле владе над читавом територијом земље и јачање оружаних снага“, рекао је Титоренко. 

Након церемоније, конвој оклопних возила се упутио на полигон, где ће бити обучени возачи-механичари.

Тенк Т-14 Армата на војној паради за Дан победе  - Sputnik Србија
Централноафрички председник: Треба нам још руског оружја

Руски амбасадор је рекао да су становници Централноафричке Републике одушевљено поздрављали колону и узвикивали: „Живела Русија!“, „Живео Путин!“

„Одржан је састанак са председником Централноафричке Републике, који је изразио дубоку захвалност руском председнику Владимиру Путину, министру одбране Сергеју Шојгу и министру спољних послова Сергеју Лаврову, обзиром да су након разговора у Москви убрзали снабдевање војном опремом“, рекао је Титоренко. Он је нагласио да то може допринети спровођењу споразума о националном помирењу у Централноафричкој Републици.

Русија је 2019. године, уз подршку Савета безбедности Уједињених нација, бесплатно испоручила Централноафричкој Републици две пошиљке руског оружја. Како је известио руски амбасадор у тој земљи, тада су властима предате пушке „Калашњиков“, митраљези, бацачи граната, пиштољи и снајпери.  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала