Карабах: Азербејџан торпедује мировне иницијативе Русије и ОЕБС-а

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаКратер од гранате која је погодила двориште школе у Степанакерту током сукоба у Нагорно-Карабаху
Кратер од гранате која је погодила двориште школе у Степанакерту током сукоба у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Азербејџан торпедује мировне иницијативе Русије и ОЕБС-а, саопштило је Министарство спољних послова непризнате Републике Нагорно-Карабах.

„У условима када су азербејџанске власти, које подржавају Турска и међународни терористи и које остају некажњене, изгубиле осећај за стварност и намерно торпедују мировне иницијативе Русије и копредседавајућих Минске групе ОЕБС-а, једини ефикасан начин за заустављање ескалације насиља, спасавање бројних људских живота и обезбеђивање дугорочног и трајног мира у региону представља међународно признање независности Републике Арцах“, наводи се у саопштењу Министарства на Телеграму.

Министарство додаје и да Азербејџан намерно проширује географију сукоба, гранатирајући територију не само Карабаха, већ и Јерменије.

„Азербејџан не само што одбија да поштује хуманитарно примирје, већ и намерно проширује размере и географију агресије. Конкретно, 14. октобра Оружане снаге (Азербејџана) напале су територију Јерменије, подижући претње регионалном миру и безбедности на нови ниво“, истиче се у саопштењу.

Министарство је, такође, оштро осудило напад на болницу у Мартакерту који се догодио у среду.

„Такво грубо кршење закона и обичаја рата још једном указује да се, у настојању да постигне своје геополитичке циљеве, троструко савез Азербејџана, Турске и међународних терориста неће зауставити ни пред каквим злочинима“, наводи се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала