Најскупљи квадрат стана у Србији продат за 9.000 евра

© Sputnik / Никола ЈоксимовићПрве две зграде изграђене зграде Београда на води. У позадини се види градилиште.
Прве две зграде изграђене зграде Београда на води. У позадини се види градилиште. - Sputnik Србија
Пратите нас
Најскупљи квадратни метар стана продат у Србији током трећег квартала био је у „Београду на води“ и коштао је 9.013 евра, а за тај стан, који је и најскупље плаћен нов стан у овом периоду, издвојено је 883.800 евра

Првих седам најскупљих станова у Србији у овом периоду продато је у „Београду на води“, објавио је Републички геодетски завод, преноси Танјуг.

За станове у староградњи највише је, 4.300 евра, плаћено за квадратни метар стана на Врачару, док је најскупљи стан по цени од 1,4 милиона евра продат на београдској општини Стари град.

Најскупљи квадрат површине пословног простора продат је на Копаонику а цена је била 7.168 евра, док је најскупљи пословни простор који је променио власника за више од милион евра у Јужном булевару у београдској општини Врачар.

Најскупљи квадрат гараже од 3.330 евра и најскупља гаража 90.000 евра за 27 квадрата у овом периоду продати су на Копаонику, док су у цени земљишта за индустријску градњу рекордни износи постигнути у Шимановцима (квадрат 110 евра) и на територији Новог Сада где је комплекс од 3,8 хектара коштао 960.000 евра.

Најскупља кућа продата је у Брзаковој улици на београдском Савском венцу и коштала је 1,15 милиона евра.

Највиша цена квадратног метра пољопривредног земљишта била је у Новом Саду где је у Каћу достигла 25 евра, а највиша уговорена цена у Кули односно Руском Крстуру када је 102 хектара продато за 1,3 милиона евра.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала