Осло се придружује антируским санкцијама ЕУ због Наваљног

© Sputnik / Александар Виљф / Уђи у базу фотографијаОсло
Осло - Sputnik Србија
Пратите нас
Норвешка намерава да се придружи санкцијама Европске уније против Русије због тровања руског опозиционара Алексеја Наваљног, изјавила је норвешка министарка иностраних послова Ине Ериксен Серејде за НРК.
„Норвешка се придужује мерама ЕУ које се тичу употребе хемијског оружја“, саопштила је она електронским путем, додајући да ће земља подржати санкциони списак ЕУ.

Санкције за ширење и примену хемијског оружја тренутно укључују девет физичких лица (од којих је пет повезано са сиријским властима, а четири се сматрају умешанима у употребу отровне супстанце против Сергеја и Јулије Скрипаљ 2018. године) и једну сиријску организацију.

Застава Русије и ЕУ  - Sputnik Србија
Лавров: Русија може да прекине дијалог са ЕУ

„Њујорк тајмс“ је у среду, позивајући се на анонимне високе званичнике у ЕУ Антируске санкције, пренео да би антируске санкције, које су земље ЕУ усагласиле због инцидента са Наваљним, могле бити уведене против шесторице Руса, међу којима је директор Федералне службе безбедности Русије Александар Бортњиков.

Према наводима листа, дипломате ЕУ су усагласиле списак 14. октобра, а званично би требало да га усвоје у четвртак ујутру, 15. октобра.

Раније су шефови дипломатија држава ЕУ донели политичку одлуку по питању антируских санкција због ситуације са Наваљним. Немачка и Француска су дале предлоге у вези са особама укљученим у списак.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала