Спремно 40 хиљада добровољаца за нову руску вакцину

© Пресс-служба Роспотребнадзора / Уђи у базу фотографијаВакцина против вируса корона "ЕпиВакКорона" коју је развио руски Државни научни центар "Вектор"
Вакцина против вируса корона ЕпиВакКорона коју је развио руски Државни научни центар Вектор - Sputnik Србија
Пратите нас
Пострегистрациона испитивања вакцине против вируса корона „ЕпиВакКорона“ започеће након производње индустријских количина лека, саопштила је за Спутњик Служба за фитосанитарни надзор Русије (Роспотребнадзор).
„Новосибирски центар ‘Вектор’ ће након производње индустријских количина регистроване вакцине спровести мултицентрично клиничко истраживање уз учешће 40.000 добровољаца“, додаје се у саопштењу.

Избор добровољаца за пострегистрациона испитивања још није почео, у току су преговори са клиничким центрима, додаје Роспотребнадзор.

„Планирано је да се клиничка испитивања одвијају у различитим субјектима Руске Федерације, укључујући Москву, Санкт Петербург, Новосибирску област, Алтајски крај и Сахалин. Географија пострегистрационих клиничких испитивања ће се проширивати“, прецизира се у саопштењу.

Руски председник Владимир Путин у среду је објавио да је у Русији регистрована још једна вакцина против вируса корона, коју је развио Државни научни центар „Вектор“ и која је названа „ЕпиВакКорона“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала