Украјински безбедњак прети Русији „огромним губицима“ и „реком ковчега“

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаУкрајинска војска - архивкса фотографија
Украјинска војска - архивкса фотографија - Sputnik Србија
Пратите нас
Војни сукоб Москве и Кијева окренуо би се „огромним губицима“ и „реком ковчега“ за руску страну, изјавио је заменик секретара украјинског Савета за националну безбедност и одбрану (СНБО) Сергеј Кривонос у интервјуу интернет магазину „Обозреватељ“.

Заменик секретара СНБО оптужио је Русију за покушај дестабилизације ситуације у Украјини, нагласивши да за Москву није проблем да „ментално покрене свеобухватну агресију“ против Кијева. Кривонос је признао да је руски војно-технички потенцијал значајно већи од украјинског. 

„Међутим, постоји једно али: украјинска војска има одлично борбено искуство које је добила за време 6,5 година рата. У украјинској војсци служе мотивисани војници који имају одлично искуство у вођењу ратних дејстава“, рекао је саговорник портала.

Како наводи Кривонос, због тога, у случају рата, руску војску очекује „река ковчега која ће отићи“ у земљу.

„Сетимо се 1994-1996. године. Шта је тада дестабилизовало ситуацију у Русији? Чеченски рат. Стотине, хиљаде тела руских војника које су довозили кући, погоршали су ситуацију. И они знају за ту претњу. Зато је њихов задатак да ми сами себе унутра дестабилизујемо, да би они потом могли рећи: чекајте, Украјинци сами не могу да заведу ред у својој држави, зашто се онда љутите на нас, зашто сте нам увели санкције?“, сматра заменик секретара СНБО.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала