Вучић: Лавров стиже у Београд, од Путина и даље чекамо одговор

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАлександар Вучић
Александар Вучић  - Sputnik Србија
Пратите нас
Како ствари стоје, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров ће свакако доћи у Београд. Од руског председника Владимира Путина још увек чекамо одговор рекао је председник Србије Александар Вучић.

"Са Путином сам више пута разговарао и он наравно једва чека да дође у Србију и радује се томе, али знате кад има 15.000 оболелих од короне и 300 мртвих, а нисам видео да је у било коју другу земљу отишао у последње време, нисам сигуран да ли ће или неће. Ми и даље чекамо његов одговор да видимо кад долази у нашу земљу", рекао је Вучић на вечерашњој конференцији за медије.

Вучић је напоменуо и да нама двадесетак дана касне радови на завршетку централног пода на Храму Светог Саве, за који је, поред Србије, и Русија издвојила средства, и да би Путин требало да присуствује завршетку радова.

Говорећи о посети Лаврова, Вучић је рекао да ће, како ствари стоје, Лавров свакако доћи у Београд.

"Не волим да зивкам медије и да обавештавам о свему томе. Србија има добре, одличне односе са Русијом, али Србија је и на европском путу и независна, слободна и самостална држава чиме се веома поносимо”, рекао је Вучић.

Како је додао, то је ствар коју поштују и Владимир Путин и специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, али и француски председник Емануел Макрон и сви други.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала