Америка одбила Путинов предлог

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteДоналд Трамп стиже у Белу кућу хеликоптером
Доналд Трамп стиже у Белу кућу хеликоптером - Sputnik Србија
Пратите нас
Предлог председника Русије Владимира Путина о продужавању Споразума о смањењу и ограничењу стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ 3) на годину дана без предуслова, али без замрзавања одређеног броја нуклеарних бојевих глава, није опција за решавање тог питања, рекао је саветник за националну безбедност Беле куће Роберт О'Брајан.

„Данашњи одговор председника Путина о продужењу Споразума СТАРТ 3 без замрзавања нуклеарних бојевих глава није опција“, написао је О'Брајан на Твитеру.

Према његовим речима, САД су предлагале да се Споразум продужи на годину дана у замену за то да обе стране у том периоду замрзну нуклеарне арсенале.

​„То би било корисно за обе стране и мислили смо да су Руси били спремни да прихвате тај предлог, када сам се састао са мојим колегом у Женеви“, додао је О' Брајан.

Он је изразио наду да ће Русија преиспитати свој став пре него што „уследи скупа трка у наоружању“.

​Раније данас Путин је предложио да се Споразум о смањењу стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ-3) продужи на годину дана без икаквих предуслова и поручио шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову да формулише тај став Русије и предочи га Америци. Према његовим речима, постоји претња да свет остане без споразума СТАРТ-3, што би било изузетно жалосно, будући да без тог документа не постоји ни један други инструмент који би одржавао стратешку стабилност

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала