Макрон се упутио на место злочина у близини Париза /видео/

© Christophe EnaПредседник Француске Емануел Макрон присуствовао је конференцији о визама са косовским премијером Авдулахом Хотијем, председником Србије Александром Вучићем и немачком канцеларком Ангелом Меркел, у Јелисејској палати у Паризу, петак, 10. јула 2020
Председник Француске Емануел Макрон присуствовао је конференцији о визама са косовским премијером Авдулахом Хотијем, председником Србије Александром Вучићем и немачком канцеларком Ангелом Меркел, у Јелисејској палати у Паризу, петак, 10. јула 2020 - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Француске Емануел Макрон упутио се на место на којем је раније данас испред школе обезглављен наставник, а нападач убијен.

Макрон је посетио и Кризни центар који је оформило Министарство унутрашњих послова.

Током поподнева нападач одсекао главу жртви уз повике Алаху Акбар. Полиција је потом ликвидирала.

Напад се догодио у  насељу Конфлан Сент-Онорин, предграђу северозападно од Париза. Полицијске снаге су и даље на лицу места.

Према наводима медија, жртва је наставник и отац једног од ученика. Он је ђацима држао часове посвећене слободи говора на којима је показивао карикатуре пророка Мухамеда.

То је очигледно мотивисало нападача, познатог полицији од раније.

 

Према наводима медија, нападач је рођен 1972. године, претпоставља се да је имао држављанство Алжира. У току је провера тих података.

​Део града где напад догодио и даље блокира полиција.

Министар унутрашњих послова Жералд Дерман је прекинуо посету Мароку и његова авион је у овом тренуцима слетео у Париз. Очекује се да и он током вечери дође на лице места.

Очекује се да тамо буду и премијер Француске Жан Кастекс и шеф антитерористичког Тужилаштва Жан-Франсоа Рикар.

 

.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала