Медојевић жели да буде министар одбране и потпредседник Владе

© Фото : FB/Demokratski frontНебојша Медојевић
Небојша Медојевић  - Sputnik Србија
Пратите нас
Покрет за промјене се већ изјаснио да би функцију министра одбране најбоље обављао председник те партије Небојша Медојевић, који би уједно покривао и место потпредседника Владе, а да би ресор науке требало да припадне заменику председника ПзП-а Бранку Радуловићу.

Бранка Бошњак, која је то рекла Дану, навела је да је она предложена за ресор просвете, док је Вељко Васиљевић предложен за ресор одрживог развоја и туризма.

На захтев мандатара Здравка Кривокапића, све партије су већ доставиле захтеве за министарства за која сматрају да имају кадар довољно квалитетан за челне позиције у тим ресорима. Међутим, ниједна партија осим Покрета за промјене (ПзП) још није објавила имена за ресоре за која су показали интересовање.

Посланик ПзП-а Бранка Бошњак казала је да су приликом одлуке о избору ресора бирали одбрану, науку, образовање и Министарство за одрживи развој и туризам зато што сматрају да имају људе који су најбољи и најквалификованији за те позиције.

Истакла је да у партији имају много више стручњака од предложених, али нису хтели да буду нескромни у захтевима, већ да они буду у складу са изборним резултатом.

„Покрет за промјене се већ изјаснио да би функцију министра одбране најбоље обављао председник партије Небојша Медојевић, који би уједно покривао и функцију потпредседника Владе, да би ресор науке требало да припадне заменику председника ПзП-а Бранку Радуловићу, док смо Вељка Васиљевића предложили за ресор за одрживи развој и туризам, а мене за ресор просвете. Сматрамо и да Министарство науке треба да се трансформише у министарство науке, технологије и развоја и да би Бранко Радуловић, редовни професор на Универзитету, потврђен и у науци и у привреди, као добитник Авнојске награде за најбољу привредну организацију МЗТ, могао да кроз то министарство покрене нови инвестициони циклус науке у функцији привредног развоја“, рекла је Бошњак.

Што се тиче предлога да Медојевић буде на челу Министарства одбране, она је казала да су се водили тиме што га за ту позицију препоручује и што је, између осталог, добитник награде за допринос у борби против корупције коју додељује америчка агенција за ту област.

„Медојевић је стручњак на међународном нивоу у борби против организованог криминала и корупције, а дуго је био и члан скупштинског одбора за безбедност. Задужен за демонтажу тоталитарног система и борбу против корупције, био би компетентан и за потпредседничко место, а уз то би покривао и ресор одбране“, казала је Бошњак.

Како је истакла, поштоваће свачији предлог, али ће, уколико буду имали конкуренцију у истим ресорима од стране других партија, морати упоредити биографије, с обзиром да нова влада заиста тражи стручњаке на кључним позицијама.

„Пред свима нама је велики посао и велика одговорност и верујем да ћемо сви, посебно мандатар Кривокапић, донети праве одлуке, у интересу свих грађана Црне Горе“, навела је Бошњак.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала