Покрала сам Ђукановића из освете, због личног разлога

© Фото : Youtube/Vijesti Online/PrintscreenАцо Ђукановић, брат црногорског председника Мила Ђукановића
Ацо Ђукановић, брат црногорског председника Мила Ђукановића - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Починила сам крађу у кући Аца Ђукановића да му се осветим. Урадила сам то из личног мотива који сад не могу да саопштим. Десет година сам радила код Ђукановића и била сам као члан породице. Подизала сам им децу. Запоставила своју породицу, испричала је Ана Пешукић, која је оптужена за крађу из куће брата црногорског председника.

Након што је специјална државна тужитељка Стојанка Радовић рекла да је из куће брата председника Црне Горе Мила Ђукановића украден накит вредан 330.000 евра, реаговала је Пешукићева. Она је „Вијестима“ испричала да је вредност украденог накита много мања, али и одговорила да је то учинила из личних мотива - да се освети Ђукановићу.

Објаснила је и да наводног члана групе који је сарађивао са њом, Чедомира Ралевића, никада није видела, а његовог сина је упознала у златари када му је понудила накит, не говорећи одакле јој.

Злато, накит - Sputnik Србија
Тужилаштво објавило колико је злата украдено из куће Ђукановићевог брата

Тужитељка Стојанка Радовић саопштила је како је Филип Ралевић током 2019. формирао криминалну организацију чији чланови су постали Пешукићева, Чедомир Ралевић и још непознатих особа.

„Десет година сам радила код Ђукановића и била сам као члан породице. Подизала сам им децу. Радила сам од осам увече, до сутра вече до двадесет часова. Запоставила своју породицу. Онда сам у септембру 2019. године урадила то што сам урадила - сама, из веома личног мотива, који сада не могу саопштити. Стојим иза тога што сам урадила. То сам рекла и у тужилаштву. Жао ми је само што нисам имала куражи да одем кад сам доживела прву непријатност“, рекла је Пешукићева, не појашњавајући о чему се ради.

Објашњава да је из куће Ђукановића украла пет сатова, од којих су два враћена и слике мале вредности, које су такође враћене.

„То су слике цртане на картону, за књигу Габријеле Ђукановић, коју је инсистирала да објави, упркос противљењу супруга, како би постала неко. Рекла сам им коме сам их продала и враћене су им. Враћена су им и два сата. Накита није било толико колико тужилаштво тврди, чак је било и комада који су добијали од пријатеља, а за који се испоставило да није златан... Па се поставља питање по чијем налогу је и из којих мотива специјална тужитељка измислила криминалну организацију и толику вредност. Веома је важно да се то зна“, казала је.

Пешукић је истакла да мисли да је боље да зауставе причу на нивоу на којем је.

„И да од овога не праве смејурију и циркус, већ да ми омогуће, као починиоцу кривичног дела, да ми буде суђено за оно што сам урадила, а не за оно што специјална тужитељка од почетка покушава да намести. Ако остане овако, у доказном поступку ће морати да донесу папир за сваки комад који сам отуђила, да оправдају свих ових 330.000 евра које ми стављају на терет. А они то не могу да доставе, нити да докажу. Важно је и да се сазна ко је звао специјалну тужитељку да се укључи у овај предмет који је водио основни тужилац Вукас Радоњић и са којим сам требала да потпишем споразум о признању кривице, али морала је она да се укључи да од мене одбрани брата председника државе“, рекла је она.

Злато, накит - Sputnik Србија
Опљачкан брат Мила Ђукановића: украден накит вредан 700.000 евра

Пешукићева је испричала и да је, када је крађа откривена, била на послу код Ђукановића.

„Око 13 сати су открили крађу и звали своје пријатеље из Специјалне полиције - Зорана Лазовића и Милијану Чукић. Њих двоје су око 21 сат дошли. Лазовић је одмах лупио шаком о сто, да нас као нешто препадне. Рекла сам му да не лупа, да сам ја крала и да ме води у полицију, а остале жене пусти на миру, јер са тим немају везе. Обавештен је тужилац, квалификовао је као тешку крађу, јер сам ја испричала све - да сам узимала Габријелин кључ и односила, ни не знам шта, шта сам хтела, а онда се укључила Радовићева и рекла ми да сам члан организоване криминалне групе. Питала сам је - да ли то тврди јер мисли да женско не може само да краде, па јој треба мушкарац да је подстрекава, али она је остала при своме и измислила криминалну организацију, чијег је једног наводног члана одмах након саслушања пустила на слободу, да „утиче на сведоке“. Колико је смешно и беспредметно то што она тврди, најбоље показује да ја имам признаницу из златаре којој сам продала накит. Замислите шефа организоване криминалне групе који свом члану даје признаницу, па то се никада није десило“, казала је она.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала