Турска почела са тестирањима руских ПВО система С-400 /видео/

© Sputnik / Фотохост-агентство / Уђи у базу фотографијаПротивракетни систем С-400 на Паради победе у Москви
Противракетни систем С-400 на Паради победе у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Турски медији су објавили видео лансирања ракете у црноморском подручју Синопа, где се тестира противракетни систем С-400 који је Анкара купила од Москве.

Турска је послала обавештење „НАВТЕКС“ о артиљеријској вежби у црноморском подручју Синопа од 13. до 17. октобра.

Видео снимак из Синопа на којем се види лансирана ракета је објавио турски војни часопис „М5“. „Прво испаљивање система С-400 извршено је у Синопу“, пише у наслову видео снимка.

​Како је Спутњик Турска раније извештавао, турска војска је распоредила руске ПВО системе С-400 у црноморску провинцију Самсун. Агенција је објавила снимке очевидаца, на којима се виде колоне војних возила које носе противракетне системе С-400. Колона се кретала према суседној провинцији Синоп, где је планирано тестирање. Турске власти још нису дале званичне изјаве.

Противваздушни ракетни системи С-400 Тријумф - Sputnik Србија
Турска: Затворена област на Црном мору због испитивања С-400?

Испоруке најновијих руских ПВО система С-400, који су изазвали кризу у односима Турске са Сједињеним Америчким Државама, почеле су средином јула 2019. године.

Вашингтон је захтевао од Турске да одустане од договора и заузврат купи америчке системе „Патриот“, претећи да ће одложити или чак отказати продају најновијих ловаца Ф-35 Турској.

Поред тога је саопштено и да ће Америка увести и санкције у складу са „ЦААТСА“ (закон „О супротстављању америчким противницима санкцијама“). Анкара је одбила захтев и наставила преговоре о испоруци додатне серије С-400.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала