Црна Гора: Пооштравање мјера у више градова због вируса корона

Пратите нас
Од понедјељка ће се у Будви, Цетињу, Колашину, Улцињу и на Жабљаку примјењивати пооштрене противепидемијске мјере и то забрана рада угоститељских објеката и забрана окупљања у објектима становања лицима која нијесу чланови заједничког породичног домаћинства, саопштено је из Института за јавно здравље (ИЈЗ).

Како је саопштено, у тим општинама је до погоршања епидемиолошке ситуације и стопа оболијевања прешла је преко 800 на 100.000 становника. Тиме, како наводе из ИЈЗ, ове општине аутоматски прелазе у групу гри општина у којима ће се од понедељка и у наредних 14 дана примјењивати пооштрене противепидемијске мјере.

У тим градовима биће затворене и школе и вртићи од понедељка на 14 дана, а настава ће се одвијати на даљину, казао је директор црногорског Института за јавно здравље Бобан Мугоша.

„Тренутно нема општина у којима је стопа оболијевања преко 1.200 на 100.000 становника нити је за очекивати да се нека од општина нађе у тој категорији која би подарзумјевала и забрану кретања у периоду од 22 до 5 сати", пише у саопштењу.

Кумулативна инциденција у Подгорици тренутно је 792,7 на 100.000 становника, те ће одлука о евентуалном пооштравању мјера у Главном граду бити донешена након статистичке обраде свих узорака послатих у Њемачку.

У Црној Гори је у посљедња 24 сата потврђено 146 нових случајева вируса корона, а преминуле су још три особе.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала