Кадиров: Против смо тероризма, али не провоцирајте вернике

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Уђи у базу фотографијаРамзан Кадиров
Рамзан Кадиров - Sputnik Србија
Пратите нас
Чеченски лидер Рамзан Кадиров изразио је саучешће породици настрадалог професора историје Самуела Патија, којем је нападач, пореклом Чечен, одсекао главу пред школом у предграђу Париза, и поручио да се Чеченија категорички залаже против тероризма у било ком облику.

„Много пута сам рекао и не престајем да понављам: злочинац нема националност.. Ми осуђујемо тај терористички акт и изражавамо саучешће породици погинулог. Иступајући категорички против тероризма у било ком облику, ја позивам да се верници не провоцирају и да им се не вређају верска осећања“, навео је Кадиров у поруци на каналу Телеграм.

Ово, како је додао, није први пут када у „Француској покушавају да све свале на Чечене“. Чечени са овим догађајем немају никакве везе, рекао је Кадиров.

„Штавише, Анзоров је практично сав свој живот провео у Француској, преселивши се тамо с родитељима у детињству, растао је с Французима, дружио се, говори и писао на њиховом језику“, констатовао је Кадиров.

Он је рекао и да француско друштво када говори о демократији често то меша са понашањем по којем је све дозвољено и понашањем недопустивим када је реч о исламским вредностима.

Као пример је навео карикатуре које објављује сатирични лист „Шарли Ебдо“ чиме су изазвали огорчење код муслимана и испровоцирали напад на редакцију.

Подсетимо, у предграђу северозападно од Париза у петак је нападач одсекао главу професору. Истражитељи покушавају да утврде да ли је нападач, кога је убила полиција, извео напад сам или је имао саучеснике. Претпоставка је да је нападача мотивисало то што је професор историје на часовима ђацима показивао карикатуре пророка Мухамеда.

Очевици убиства су чули како је нападач узвикивао „Алах је велики“. Председник Емануел Макрон је назвао злочин „исламским тероризмом“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала