Представништво Русије при ЕУ: Биће нам доста теже након нових санкција

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаВладимир Чижов
Владимир Чижов - Sputnik Србија
Пратите нас
Стални представник Русије при Европској унији Владимир Чижов изјавио је да ће руском представништву при ЕУ бити далеко теже да функционише након што је Брисел увео Москви санкције због ситуације око опозиционара Алексеја Наваљног.

Како је рекао, одлука да ЕУ уопште уведе санкције Русији због случаја Наваљног оправдало је сву забринутост да су односи Москве и Брисела у последње време дотакли апсолутно дно.

„Упркос томе што ће ситуација за нас у представништву постати далеко компликованија, настојаћемо да наставимо да градимо добре односе са ЕУ на основу узајамног поштовања и поштујући интересе Русије“, нагласио је он.

Чижов је такође рекао и да је приликом доношења одлуке унутар саме ЕУ по питању антируских санкција због Наваљног било несугласица и да то решење није донето једногласно.

„Није случајно што су медији првобитно објавили информацију да ће санкције обухватити девет држављана Руске Федерације, да би се потом та бројка некаквим чудом смањила на шест“, додао је.

Руски политичар је такође оценио и да ЕУ није изнела било какве сувисле доказе или објашњења због чега су уопште уведене санкције против Русије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала