Рафал у полицајца, па у зграду владе: Објављен снимак напада у Загребу /узнемирујући видео/

Пратите нас
Снимак напада у Загребу, у којој је рањен полицајац, а нападач затим пуцао у зграду владе, објављен је на конференцији коју су одржали полиција и тужилаштво.

Хрватска полиција објавила је снимак напада на зграду Владе на Марковом тргу, када је рањен један полицајац. Нападач Данијел Безука касније је извршио самоубиство у насељу Јабуковац.

Начелник полиције Никола Милина и жупанијски државни тужилац са Жупанијског суда у Загребу Јурица Илић на конференцији за новинаре навели су да је реч о покушају три тешка убиства полицајаца, преносе хрватски медији.

„Можемо потврдити да постоје елементи који указују на извршење дела терористичког модалитета. То јасно показује и оно што је представљено. Настављамо са мерама и радњама ради расветљавања свих околности. У вези са овим догађајем и данас смо привели једну особу у Полицијској управи Сисак. Мославина“, наводи Милина.

Они су похвалили реакцију полицајаца на Марковом тргу и додали да су угрожени били и људи у згради Владе Хрватске.

„Нападач је испалио одређену количину муниције, вратио се бочно и отишао да замени оквир и испалио додатну муницију. Али након реакције полицајца, нападач је одбијен у даљем нападу“, каже Милина.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала