Руски амбасадор: Подударни ставови Москве и Вашингтона  о Карабаху – пријатно изненађење

© Sputnik / Алексей Агарышев / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов - Sputnik Србија
Пратите нас
Ставови Москве и Вашингтона у вези са решавањем проблема Нагорно-Карабаха се начелно подударају, каже руски амбасадор у Америци Анатолиј Антонов.

„Мало је таквих догађаја где су се амерички и руски ставови подударили, где смо позвали стране на уздржаност, на прекид ватре и на пребацивање разговора у дипломатски колосек. То је заиста тако, постоје неке нијансе, али начелно ми подржавамо тај процес који треба да стране да изведе на правац мирног решавања“, рекао је амбасадор за Први канал руске телевизије.

То је, како је истакао, пријатно изненађење.

И саветник Беле куће за националну безбедност Роберт О'Брајан недавно је приметио да су преговори о ситуацији у Нагорно-Карабаху у оквиру Минске групе ОЕБС-а пример сарадње између Сједињених Америчких Држава и Русије и то је једна од тема где се оне налазе на истој страни.

Русија и Америка су, уз Француску, копредседавајуће Минске групе ОЕБС која се бави питањем Нагорно-Карабаха.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба.

У Москви су 9. октобра, на позив председника Русије Владимира Путина, одржани преговори министара спољних послова Јерменије и Азербејџана, који су трајали више од десет сати. Током преговора Јереван и Баку су договорили да се уведе прекид ватре од поднева 10. октобра.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала