Анкета у Бугарској: Народ незадовољан радом и Владе и парламента

© AP Photo / Petar PetrovЗастава Бугарске
Застава Бугарске - Sputnik Србија
Пратите нас
Истраживање јавног мњења у Бугарској показало велико незадовољство радом законодавне и извршне власти: радом парламента је незадовољно 75 одсто испитаника, а радом владе 68 одсто.

Председник Бугарске Румен Радев се може похвалити, прилично, високим поверењем код грађана – 48 одсто, док је 39 одсто негативно оценило његов рад.

Владајућа ГЕРБ и опозициона Бугарска социјалистичка партија имају практично исте шансе на предстојећим парламентарним изборима: на питање за кога бисте гласали, ако би избори били сутра, 24,1 одсто учесника анкете је саопштило да би дало свој глас за ГЕРБ, док би за социјалисте било 23,6 одсто.

Подсетимо, и за време прошлих избора у септембру опозиција такође врло мало заостајала иза владајуће партије: тада је ГЕРБ гласао за 23,8 одсто, док су Бугарски социјалисти добили 23,4 одсто.

Протести против владе Бугарске трају више од четири месеца. Као одговор на захтеве демонстраната кабинет премијера Бојка Борисова је предложио да се унесу одређене измене у актуелни Устав. Нацрт новог устава је почетком септембра изнесен на разматрање Народном собрању, процедура ће трајати од два месеца до пет месеци.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала