Градоначелник Москве: Увођење полицијског часа – неприхватљива мера

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаГрадоначелних Москве Сергеј Собјањин
Градоначелних Москве Сергеј Собјањин - Sputnik Србија
Пратите нас
Градоначелник руске престонице Сергеј Собјањин изјавио је да су увођење полицијског часа, забрана кретања по граду и забрана уласка и изласка из града због вируса корона – крајње мере, као и да су неприхватљиве и немогуће.
„Крајње мере су увођење полицијског часа, потпуна забрана кретања по граду, забрана уласка и изласка и затварање скоро свих предузећа. За нас су те мере апсолутно неприхватљиве и немогуће“, наведено је у саопштењу на сајту градоначелника.

Собјањин је додао да се оптимална стратегија у борби против ковида 19 састоји у томе да се нађе средина између затварања града и потпуног одбацивања ограничавајућих мера.

„Не дирати главне секторе привреде, не лишавати људе посла, али истовремено наћи могућност да се прекину ланци ширења вируса корона“, рекао је градоначелник.

Масовна вакцинација

Истовремено, градоначелник је нагласио да ће масовна вакцинација против короне почети у Москви у децембру-јануару.

„Москва у новембру планира да добије прве мање-више велике партије вакцине против вируса корона. У децембру-јануару започињемо масовну вакцинацију становништва“, рекао је он.

Собјањин је додао да ће масовна вакцинација постати „коначна победа над пандемијом“.

Подсетимо, број оболелих од вируса корона у Русији је у порасту, у недељу је било регистровано преко 15.000 заражених особа.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала