Минобацачима на Сињајевину: Црногорци стражаре — на минус три степена уз гусле чекају војску /видео/

Пратите нас
Неколико десетина мештана, еко-активиста, планинара и љубитеља природе који се противе одржавању војних вежби на Сињајевини провело је ноћ на минус три степена Целзијусових на овој планини.

Они су се уз гусле и ватру сместили на локацији Маргита, на којој је предвиђено гађање минобацачима.

Како би предупредили евентуалне несугласице, али и то да њихова борба за планину добије политичку димензију позвали су све који долазе да то чине без икаквих политичких и верских обележја.

Министарство одбране за данас је најавило почетак војне вежбе на Сињајевини.

Подршку заштити планине од војних вежби недавно су пружили и владика будимљанско-никшићки Јоаникије и мандатар за састав нове владе Здравко Кривокапић.

Како је наведено у саопштењу Епархије будимљанско-никшићке, владика Јоаникије је изјавио да ће, уколико та вежба буде изведена, угрозити јединствену природну средину, док је Кривокапић рекао да најављена вежба војске представља акцију противну општем добру и јавном интересу Црне Горе.

Борба за Сињајевину започела од тренутка када је војска најавила одржавање војних вежби од 19. до 23. октобра. Многобројна удружења и еколошки активисти, стражарећи на планини, покушавају да одбране еколошки бисер Црне Горе. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала