Повратак отписаних: Човек Ева Моралеса побеђује на изборима за председника Боливије

© AP Photo / Juan KaritaМоралесове присталице на митингу у Ла Пазу
Моралесове присталице на митингу у Ла Пазу - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши министар економије Боливије и присталица бившег председника Ева Моралеса Луис Арсе убедљиво води на изборима за шефа државе, показују излазне анкете.

Како јавља телевизија „Унител“, за Ареса је гласало 52,4 одсто, а за његовог главног противника Карлоса Месу – 31,5 одсто. На трећем месту се налази кандидат десне алијансе „Ми верујемо“ Луис Фернандо Камачо са 14,1 одсто гласова.

Вршилац дужности председника Боливије Жанин Ањес честитала је Арсеу на победи.

„Иако још увек није завршено званично бројање гласова, подаци које поседујемо показују да су Арсе и Чокеуанка победили на изборима. Честитам победницима и молим их да управљају земљом, мислећи на Боливију и демократију“, написала је она на твитеру.

Раније је Моралес већ саопштио да је Арсе победник избора.

Подсетимо, Моралес је побегао из Боливије у новембру прошле године након политичких немира изазваних контроверзном изборном победом, у Мексику му је одобрен азил, али се потом преселио у Аргентину.

Најмање 29 људи је погинуло у сукобима полиције и демонстраната у немирима, а средином децембра су боливијски тужиоци издали налог за хапшење Моралеса због оптужби за побуну и тероризам.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала