Бугарска партија ВМРО осудила протесте испред зграде Министарства одбране

© REUTERS / STOYAN NENOVПротести против владе у Бугарској
Протести против владе у Бугарској - Sputnik Србија
Пратите нас
Бугарска странка ВМРО БНД, на чијем челу је министар одбране Красимир Каракачанов, осудила је протесте испред зграде Министарства.

Посланик Милен Михов изјавио је да је огорчен због парадајза, јаја и црвене боје којима су демонстранти гађали Министарство и навео да је био принуђен да се обрати председнику Румену Радеву.

„Шта је овим злим људима крива војска, у чијим редовима су наши преци давали своје животе у име Отаџбине? И где је њен врховни командант, председник? Зашто ћути? Да ли одобрава политику пљувања и клевете? Треба или да изјави да се не слаже са извршиоцима (ове акције), или да преузме одговорност. Трећег пута нема“, написао је Михов на Фејсбуку.

Демонстранти у Бугарској су гађали синоћ Министарство одбране јајима и парадајзом, али и авионима-играчкама, због намере владе да купи од Америке још једну партију ловаца Ф-16, преноси Бугарски национални радио.

Разлог огорчења демонстраната била је реакција министра одбране Красимира Каракачанова у недељу, када је током полагања цвећа херојима-падобранцима у Софији, један од незадовољних грађана јавно захтевао оставку министра, рекавши му „да га народ не жели“.

Протести са захтевом за оставку владе и главног тужиоца трају у Бугарској више од сто дана. Од тада је бугарски премијер Бојко Борисов сменио четири кључна министра: финансија, економије, правде и туризма.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала