Да ли жене више воле млађе или старије мушкарце?

CC0 / / Мушкарац и жена у шетњи
Мушкарац и жена у шетњи - Sputnik Србија
Пратите нас
Већина жена удаје се за мушкарце који су једну до три године старији од њих, верујући да је то најбоље за њих. Али једна студија је показала да то можда није најбоља комбинација. 

Према речима стручњака за односе Џастина Лехмилера, жене које излазе на састанке с мушкарцима који су знатно млађи од њих обично су срећније и задовољније, пише портал „Брајт сајд“.

Како би сазнао више о хетеросексуалним везама, доктор Лехмилер је анкетирао 200 жена. Све оне у једном су тренутку у свом животу излазиле с мушкарцима који су били млађи од њих, старији од њих, али и с онима који су били истих година као оне.

Истраживањем је утврђено да су најсрећније жене биле оне које су биле у вези с мушкарцем који је око 10 година млађи од њих. Осим што су биле срећније, управо су оне биле вољне да више раде на вези и њеном унапређењу него жене које су биле у вези са старијим мушкарцима.

Иако још увек нема довољно података, доктор Лехмилер изнео је свој став о томе зашто се жене осјећају боље кад су старије од свог партнера. Према његовим речима, у поменутим врстама односа жене имају више простора за једнакост.

Поред тога, и мушкарци који су у вези са старијом женом су такође срећнији од мушкараца који су у вези с млађом женом. Лехмилер тврди да је то јер млађи мушкарац има већу потребу да удовољи старијој партнерки, поготово када је реч о сексу, а када успе у томе, и сам се осећа задовољно и срећно.

Други стручњаци надовезали су се на ово истраживање и навели да је разлог за срећу зрелост жене.

Студија објављена у часопису „Џурнал оф секс рисерч“ пише да осим што дружење с млађим мушкарцима допушта женама да разбију неке друштвене норме и баријере које би иначе могле бити присутне током сексуалних интеракција, жене су навеле и чињеницу високог сексуалног и емоционалног задовољства унутар интимних партнерстава с млађим мушкарцима.

Три разлога зашто жене желе млађе мушкарце

Тина Б. Тесина, лиценцирана породична терапеуткиња у Калифорнији, тврди да су женама привлачни млађи мушкарци јер су флексибилнији и спремнији за забаву, док су мушкарцима привлачне жене старије од њих јер за разлику од већине млађих знају шта желе, префињеније су и пословно су остварене.

Тесина наводи и три главна разлога зашто старије жене бирају млађе мушкарце и зашто млађи мушкарци радо излазе са старијим женама:

Жене у годинама изгледају све боље захваљујући напретку медицине и здравом начину живота који укључује и редовно вежбање .

Након развода или професионалних остварења, жене поново пожеле да уз себе имају партнера, ако не за заснивање породице, онда за дружење и изласке.

Поједине жене се одлучују за млађе мушкарце јер им одговара да је уз њих особа која је више фокусирана на њу него на каријеру.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала