Министарство одбране Србије саопштило разлог отварања представништва руског Министарства у Србији

© Фото : Министарство одбране СрбијеГађање из артиљеријско-ракетних система „пасарс“ и „панцир С1“
Гађање из артиљеријско-ракетних система „пасарс“ и „панцир С1“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Циљ оснивања представништва Министарства одбране Русије у Србији је пружање подршке и брже решавање питања везаних за војнотехничку помоћ као и војну и војнотехничку сарадњу, саопштило је Министарство одбране Србије.

Министарство одбране саопштило је да је „покренута законом прописана процедура која претходи закључивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о оснивању представништва Министарства одбране Руске Федерације у Републици Србији“.

„Циљ оснивања представништва Министарства одбране Руске Федерације у Републици Србији је пружање подршке и брже решавање питања везаних за војнотехничку помоћ као и војну и војнотехничку сарадњу у складу са споразумом између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о војнотехничкој сарадњи који је потписан на основу договора председника и врховних команданата Александра Вучића и Владимира Путина“, наводе у Министарству одбране Србије.

Подсетимо, Премијер Русије Михаил Мишустин одобрио је нацрт споразума Министарства одбране Русије између влада Руске Федерације и Србије о оснивању представништва Министарства одбране Русије при Министарству одбране Србије.

Како се наводи у тексту споразума, представништво Министарства одбране Русије у Србији се формира у циљу помоћи српској страни у решавању питања војне и војно-техничке сарадње, давања смерница за активности руских војних специјалиста у Србији за пружање помоћи у изградњи оружаних снага земље, обуци у раду, поправци и употреби наоружања и војне технике коју је испоручила Русија.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала