„Немци ће бити у мраку“: Немачки посланик упозорио на последице одустајања од „Северног тока 2“

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода
Изградња гасовода - Sputnik Србија
Пратите нас
Посланик берлинског парламента из странке „Алтернативна  за Немачку“ Гунар Линдеман сматра да је реализација пројекта „Северни ток 2“ неопходна Немачкој, јер ће, како је рекао, „без руског гаса - Немци бити у мраку“.

Према његовом мишљењу, одустајање од изградње руског гасовода и прелазак на испоруку плавог горива из Сједињених Америчких Држава довешће до наглог скока цена снабдевања енергијом, што ће погодити обичне немачке грађане, чији су приходи и тако већ претрпели због ограничења у светлу пандемије вируса корона.

„Само јефтиније испоруке гаса из Русије могу дугорочно да осигурају снабдевање енергијом. Управо то је оно што на шта странка већ дуго позива. Немачкој је потребан 'Северни ток 2', јер без руског гаса Немци ће бити у мраку“, рекао је Линдеман у интервјуу за „Вечерњу Москву“.
Цеви у немачкој луци Мукран за изградњу гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија
„Доприносиће развоју привреде деценијама“: Немачка позвала да се „Северни ток 2“ не доводи у сумњу

Посланик је такође нагласио да су струја и енергија у Немачкој већ дупло скупљи него у другим земљама Европске уније.

Раније је шеф дипломатије Немачке Хајко Мас изјавио да ће пре или касније гасовод „Северни ток 2“ бити у потпуности изграђен.

Подсетимо, у светлу ситуације са руским блогером Алексејем Наваљним, који је, према наводима Бундестага, отрован бојном супстанцом Новичок, бројни немачки политичари затражили су увођење санкција против учесника у изградњи гасовода.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала