Најсавременија технологија и сложени задаци: Два минута са руским војним везистима у Сирији: /видео/

© Министарство одбране Руске ФедерацијеРуски везиста
Руски везиста - Sputnik Србија
Пратите нас
Данас се навршава 101 година од дана формирања војске за везе. Они, који су одговорни за несметану комуникацију свих родова војске, професионални празник обележавају на својим положајима, укључујући батаљон за везе авио-базе Хмејмим.

Везисти у Сирији поседују најсавременије технологије: мобилне сателитске станице, затворену војну мрежу и опрему за шифровање. Они помажу да се чује глас најближих из Русије. Сваки војник може да позове породицу у слободно време.

Батаљон за везе је обављао и сложеније задатке. Када су били организовани хуманитарни коридори, у Москви су, уз помоћ организованих видео-преноса, пратили операцију избеглица - напуштање територија које су под контролом милитаната.

„Батаљон за везе у ваздухопловној бази Хмејмим пружа команди групе све врсте комуникација. Обезбеђује везу са нижим потчињеним јединицама, као и комуникацију са командантом трупа. У близини батаљона за везе имамо две телефонске говорнице, одакле сваки војник може да контактира своју кућу“, рекао је командант чете за везе Вјачеслав Таракановски.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала