План Кијева да направи базу на Црном мору може негативно утицати на стабилност у региону

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПортпарол Кремља Дмитриј Песков
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија
Пратите нас
Намера Украјине да изгради две поморске базе за заштиту црноморског региона може негативно да утиче на атмосферу стабилности у том региону, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Наравно, узимајући у обзир све постојеће реалности, то свакако може да има прилично негативне последице на атмосферу стабилности у црноморском региону у целини. Таква опасност потенцијално постоји“, рекао је он новинарима.

Према његовим речима, потребно је да се анализирају те информације и да се схвати о стварању којих тачно база је говорио украјински лидер Владимир Зеленски.

„Потребно нам је да још анализирамо информације и да ипак схватимо о чему се тачно ради“, додао је.

Раније је Зеленски саопштио да Украјина почиње да гради две поморске базе ради заштите црноморског региона. Према његовим речима, власти модернизују војску како би могла да заштити територију Украјине, а они који су дали Крим „без борбе“, треба за то да одговарају.

„Ми унапређујемо украјинске снаге како би могле да заштите Украјину и на копну, и у води, и у ваздуху, и у сајбер простору. Да више нико ни не помисли да посегне на наш суверенитет, територијалну целовитост. Да више нико не помисли да може од Украјине узети део територије, без иједног пуцња“, рекао је Зеленски.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала