Проглашена ванредна ситуација у Прокупљу

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICКовид амбуланта
Ковид амбуланта - Sputnik Србија
Пратите нас
У Прокупљу је проглашена ванредна ситуација због, како је образложено у одлуци прокупачког Кризног штаба, значајног пораста прегледа пацијената са респираторним тегобама, као и заражених вирусом корона. Одлука је донета на јутрошњој седници Кризног штаба и ступа на снагу одмах.

Процена Кризног штаба је да је, како би се спречило даље ширење заразе, неопходно доношење ванредних оперативних мера заштите.

О спровођењу ове одлуке стараће се Кризни штаб за праћење стања и предузимање мера на територији града Прокупља по овлашћењу Градског штаба за ванредне ситуације Прокупље, а одлука ће одмах бити достављена Окружном штабу за ванредне ситуације Топличког округа, Републичком штабу за ванредне ситуације - Сектору за ванредне ситуације, јавним предузећима, установама и другим учесницима у спровођењу мера заштите и спасавања – написано је између осталог у образложењу Одлуке о увођењу ванредне ситуације. 

Медицинска сестра у јединици интензивне неге у ковид болници - Sputnik Србија
Директор КЦ у Крагујевацу изнео апокалиптични сценарио: Шта нас чека ако не будемо поштовали мере

Одлуци да се уведе ванредна ситуација претходио је закључак Штаба за ванредне ситуације на основу процене ризика и очекиваног даљег развоја ситуације на подручју угроженом опасношћу изазваном пандемијом заразе изазване вирусом корона, пишу Јужне вести.

Одлука је донета и како се наводи, на основу извештаја Епидемиолошке службе Дома здравља Прокупље, где тврде да је у последњих неколико дана констатован значајан пораст прегледа пацијената са респираторним тегобама, као и заражених вирусом корона, иако су према званичном извештају из Болнице током јучерашњег дана на Инфективном одељењу ове установе хоспитализована четири пацијента, од којих су три била позитивна на корону.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала