Спутњик на лицу места у Азербејџану: Трагедија једне породице /видео, фото/

© REUTERS / Leyla Orujova / Rahim MəmmədovТрагично настрадала азербејџанска породица из Ганџе
Трагично настрадала азербејџанска породица из Ганџе - Sputnik Србија
Пратите нас
Петоро чланова једне породице у граду Генџе погинуло је у недавном ракетном нападу на тај градић у Азербејџану. Регионални дописник Спутњика је разговарао са једним од чланова породица који је чудом преживео.

У ноћи 17. октобра 2020. године оружане снаге Јерменије су напале азербејџански град Генџе балистичким ракетама. Као резултат ракетног удара, 13 људи је погинуло, 52 особе су рањене. Међу погинулима и рањенима су деца и жене.

Жртве ракетног удара било је и петоро чланова породице Аскеров, који су испраћени уз раширене заставе Азербејџана и са сузама у очима. 

Тејмур Аскеров прича да су из рушевина уништене куће извучена тела оца Суладина Аскерова, његовог брата Бахтијара, сестре Севиљ и њене ћерке, десетомесечне Нарин, као и ћерке његове старије сестре, 15 - годишње Нигјар. 

„Најболније ми је за потпуно невину десетомесечну Нарин. А Нигјар је требала да следећег дана прослави 15. рођендан, али дочекала га је у гробу“, рекао је Аскеров. 

© Sputnik / Mihail Voskresenskiy / Уђи у базу фотографијаДечак испред разрушене куће у Генџе
Спутњик на лицу места у Азербејџану: Трагедија једне породице /видео, фото/ - Sputnik Србија
Дечак испред разрушене куће у Генџе

Он с тугом додаје да је  Нигјар маштала да постане лекар.

„Стално ми је говорила: стиче, кад порастем бићу докторка“, присећа се Аскеров.

Ово је трећи напад на други по величини град у Азербејџану. 

У Москви су 9. октобра одржани преговори министара спољних послова Јерменије и Азербејџана који су трајали више од десет сати и завршени су усвајањем споразума о прекиду ватре од поднева 10. октобра у хуманитарне сврхе ради размене ратних заробљеника и других притворених особа и тела мртвих. Међутим, истог дана стране су почеле да се међусобно оптужују за кршење примирја. 

Други покушај организовања хуманитарног прекида ватре био је у ноћи између 17. и 18. октобра, али већ неколико сати након што је примирје ступило на снагу, Јерменија и Азербејџан изјавили су да га друга страна није испоштовала.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала