Маск: Надам се да ћемо град на Марсу направити пре Трећег светског рата

© AP Photo / Susan WalshДиректор компаније "Тесла" Илон Маск
Директор компаније Тесла Илон Маск - Sputnik Србија
Пратите нас
Оснивач компаније Спејс икс Илон Маск открио је планове за стварање града на Марсу, који ће моћи да буде потпуно самоодржив и чији опстанак неће да зависи од Земље.

Говорећи на годишњој конференцији "Mars Society", оснивач и извршни директор компаније Спејс икс рекао је да су пројекти за развој насеља на Марсу већ у току, али да би требало да буду завршени пре него што се догоди нека катаклизма на Земљи.

"Цивилизација баш и не изгледа чврсто, штавише, тренутно изгледа климаво. Наш циљ је да створимо самоодрживи град на Марсу. Не базу, већ цео град. 'Тест киселине' има за циљ да утврди да ли ће Марс изумрети ако људи престану да долазе са Земље. Ако је то случај, не би била добра вест", рекао је Маск.

Рекао је да би такав сценарио могао да се деси из више разлога - на пример, ако комета погоди Земљу, неки вулкан еруптира или, чак, ако се деси "нуклеарни Армагедон" на нашој планети", преноси Б 92.

"Заиста би све могло да се сведе на то да ли ћемо створити самоодрживи град на Марсу пре или после Трећег светског рата. Мислим да је вероватноћа да ћемо га направити после Трећег светског рата, мада се надамо да га неће бити, сасвим мала. Требало би да га направимо пре било ког потенцијалног рата", нагласио је.

Додао је и да се ради о смањењу егзистенцијалног ризика за цивилизацију, а затим и о "узбудљивој будућности", у којој се људска бави свемиром, пише Индепендент.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала